Dommer-sjefen innrømmer stor feil mens lydopptak fra Liverpool mot Arsenal blir frigitt.

18. januar 2024 Av billigefotbaG2024 0

Howard Webb, Fotballdrakt Liverpool sjef for dommerne i organisasjonen PGMOL, har erkjent en feil i dommeravgjørelsen under kampen mellom Liverpool og Arsenal.

Dommer-sjef Howard Webb sier at Liverpool burde ha fått straffespark for en hands av Martin Ødegaard under deres 1-1 uavgjorte kamp mot Arsenal.

Dommeren, Chris Kavanagh, ga ikke Liverpool straffespark under Premier League-kampen forrige måned. Han tok denne avgjørelsen etter å ha sett gjennom repriser der det så ut til at Odegaard berørte ballen med hånden inne i boksen.

Lydopptak fra VAR-prosessen under denne Liverpool mot Arsenal-kampen på Anfield er tilgjengelig. Opptaket viser hvordan Kavanagh avviste Liverpools anmodning om straffespark og sa: “Nei, hånden hans er på gulvet.”

Dommeren på banen erkjente at Odegaard sklir og ser armen hans bevege seg mot bakken,” sa Webb på Match Officials Mic’d Up.

Dette handler ikke bare om at Odegaard tilfeldigvis faller på ballen. Han sklir faktisk, armen hans går ut, men han trekker faktisk armen tilbake mot kroppen, noe som er når ballen treffer armen.

VAR så på den delen. Han følte at det var en sak der Odegaard prøvde å gjøre seg faktisk mindre ved å trekke armen tilbake mot kroppen. Det er dette elementet som er viktig her.

Uansett om det er instinktivt eller bevisst, billige fotballdrakter til barn får han en enorm fordel ved å trekke armen tilbake mot ballen. All tilbakemelding vi fikk etterpå var veldig tydelig.

Dette er en sak som ikke nådde riktig resultat på den bakgrunnen.